Колишні "вагнерівці": РФ перекинула для захоплення Куп'янська найманців "Шторм V", - експерт

На фронті почали з'являтися російські підрозділи "Шторм V". Про це повідомив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко у своєму Telegram, передають Патріоти України.

"У зоні бойових дій почали з'являтися підрозділи "Шторм V". Переважно вони діють на Куп'янському напрямі, у підпорядкуванні ГВ "Захід", — сказав Олександр Коваленко.

Здебільшого ці підрозділи складаються з колишніх найманців ПВК "Вагнер". З його слів, "Шторм V" — це той самий ПВК "Вагнер", але під керівництвом Міністерства оборони Російської Федерації та з повним ребрендингом.

"Причому на Куп'янському напрямку їх активно застосовують. А чого б і ні, застоялися… пора в м'ясорубку", — заявив експерт.

Олександр Коваленко наголосив, що штурмові роти "Шторм V" перебувають у складі ОМСБр, а саме 25-ї та 138-ї ОМСБр, які вели наступальні дії на північний схід від Синьківки та на південь від Ольшан. Експерт розповів, що нещодавно надіслали ще 300 людей для доукомплектації, що говорить про "неособливо успішні дії" "Шторм V". Крім цього, штурмові роти прикріплені до 26 ТП 47 ТД і 27 ОМСБр 1 ТА Західного ВО.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...