Колишній працівник СБУ, якого підозрюють у замовному вбивстві, тісно співпрацював з суддею ОАСК Вовком, - журналістське розслідування

Експерший заступник голови Служби безпеки України Дмитро Нескоромний, якого слідство підозрює в замовленні вбивства свого колеги, мав тісні зв’язки з головою Окружного адміністративного суду Києва Павлом Вовком. Про це йдеться в розслідуванні журналістів Слідство.Інфо, передають Патріоти України.

Так, у розпорядженні журналістів є записи розмов з кабінету голови ОАСК Павла Вовка. На них зафіксовано, що Нескоромний регулярно відвідував кабінет судді впродовж зими-весни 2019 року. Тоді він був заступником начальника Головного управління СБУ в Києві та Київській області і періодично звертався до Вовка з проханнями.

За даними журналістів, Нескоромний разом з іншим колегою з СБУ в лютому 2019-го приїхав в кабінет Вовка як неформальний представник інтересів одного з українських банків. Ця банківська установа мала тривалу суперечку з фінансово-промисловою групою Альтком на сотні мільйонів гривень. За часів експрезидента Віктора Януковича ця компанія будувала найбільші державні об'єкти, зокрема у межах Євро-2012. Її пов’язували з тодішнім віцепрем'єром Борисом Колесниковим. Проте навіть після зміни влади в 2014 році корпорація продовжувала реалізувати проєкти за державні кошти, повідомляють журналісти.

Слідство.Iнфо з’ясувало, що в 2019 році Альтком звернувся до Окружного адмінсуду Києва з проханням призупинити стягнення з них коштів на користь українського банку, яке мало відбутися за рішенням іншого суду.

На плівках зафіксовано кілька розмов щодо цього судового розгляду в кабінеті голови ОАСКу. Спочатку Вовк пояснював приятелям, які допомагали опонентам фінансово-промислової групи Альтком, що ситуація дуже неоднозначна і він веде перемовини з іншою стороною. З боку корпорації інтереси нібито представляли вже колишній народний депутат Ігор Кононенко та тодішній скандальний заступник голови СБУ Павло Демчина.

«Так, там інша сторона підключається. І кажуть, що має подзвонити або Кононенко, або Демчина», — казав Вовк в одній із розмов з Нескоромним.

Однак у березні до кабінету Вовка прийшов суддя, який розглядав це звернення Альткому. Він погоджував з головою суду, на чию користь виносити рішення у цій справі. А вже наступного дня, 13 березня 2019 року, суддя відмовив корпорації у вимогах призупинити стягнення з них коштів на користь банку. Так, в ОАСКу виконали прохання Нескоромного і його колеги з СБУ, розповідають журналісти.

Крім того, згідно з записом, Вовк теж звертався до Нескоромного по допомогу. Наприклад, експрацівник СБУ організовував перевірку кабінетів суддів на предмет пристроїв для прослуховування. Проте знайти їх фахівцям із СБУ тоді так і не вдалося.

Зв’язатися з Нескоромним, аби отримати коментар, журналістам Слідство.Інфо не вдалося, бо його український номер телефону зараз вимкнено.

Втік із України ще 10 років тому: "Завгоспа" Януковича видворили з Литви

вівторок, 23 квітень 2024, 21:41

Литовська влада видворила з території країни колишнього голову Державного управління справами та одного із соратників колишнього президента України Віктора Януковича Андрія Кравця. Про це повідомляє литовське видання Delfi, передають Патріоти України. ...

Та невже?: Шойгу анонсував появу ППО "нового покоління" у Росії

вівторок, 23 квітень 2024, 21:29

Країна-агресор Росія вже у поточному році матиме на фронті перші зразки зенітної ракетної системи "нового покоління" С-500 у двох модифікаціях. Про це сказав міністр оборони РФ Сергій Шойгу у вівторок, 23 квітня, передають Патріоти України. "Цього року...