Колишній віце-президент та губернатор кинули виклик Трампу: У Республіканській партії США можливий розкол через Україну


Колишній віце-президент США Майк Пенс та губернатор Нью-Гемпшира Кріс Сунуну розкритикували позицію однопартійців, які пропонують відмовитись від військової допомоги Україні.

Низка представників Республіканської партії розкритикували однопартійця, губернатора Флориди та можливого кандидата в президенти Рона Десантіса через його заяву про неважливість війни в Україні для США, повідомляє в суботу, 18 березня, CNN.

Так, колишній віце-президент США Майк Пенс та губернатор Нью-Гемпшира Кріс Сунуну не підтримали позицію Десантіса, який назвав вторгнення в Україну "територіальною суперечкою" і яка не становить "життєво важливого" національного інтересу для США. Пенс повторив, що війна в Україні – це не "територіальна суперечка", це вторгнення Росії.

"Ми повинні підтримати наших союзників у всьому світі, щоб боротися з агресивними та небезпечними режимами, що загрожують свободі, де б вони не перебували", - заявив Сунуну.

Також губернатор Нью-Гемпшира сказав, що ціна, яку Сполучені Штати платять сьогодні в Україні, набагато менша за ту ціну, з якою можна зіткнутися, якщо російський диктатор Володимир Путін продовжить свій "марш на Захід". Це загрожуватиме суверенітету та безпеці НАТО. Пенс та Сунуну також стверджують, що підтримка України надсилає Китаю чіткий сигнал.

"Коли ми думаємо про нашу найбільшу і важливу стратегічну проблему, якою є Китай, найкращий спосіб надіслати сигнал Китаю про його військові амбіції - це побачити, як вільний світ рішуче виступає за суверенітет народу України", - додав Пенс.

У свою чергу Сунуну додав, що деякі з його колег-республіканців "втратили моральний орієнтир у зовнішній політиці", і підкреслив, що "як республіканці ми повинні підтримувати свободу, а не відмовлятися від неї".

Раніше повідомлялося, що екс-президента Дональда Трампа підтримує більшість консерваторів США. Він значно випереджає свого найближчого конкурента ДеСантіса: 62% проти 20% серед учасників конференції консерваторів.

Добровільно став поліцаєм в окупантів: Судитимуть жителя Харківщини, який затримував колишніх військових (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 11:59

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо 32-річного жителя міста Вовчанськ, який під час окупації добровільно пішов працювати у "поліцію" загарбників. Слідчі встановили, що чоловік став так званим "помічником оп...

Війна не завада: У Міноборони під час аудитів виявили порушень на понад 10 мільярдів

вівторок, 16 квітень 2024, 11:28

За підсумками внутрішнього аудиту, яке проводило Міністерство оборони України, виявлено порушення на загальну суму більше ніж 10 млрд грн. Про це в інтерв’ю "Укрінформу" повідомив заступник міністра оборони України Юрій Джигир, передають Патріоти Украї...