Командувач ВМСУ розповів, коли флот України отримає знамениті американські Mark VI

Дивізіон цих катерів ВМСУ планують розмістити на Азовському морі.
Патрульний катер Mark VI. Фото з відкритих джерел.

Військово-морські сили України очікують прибуття нових катерів Mark VI у кінці 2022 року. Про це повідомив командувач ВМС України контрадмірал Олексій Неїжпапа в інтерв’ю, передають Патріоти України.

«Підписано контракт на будівництво, адже їх передадуть новими. Сподіваємось, за два найближчі роки перша партія дійде до ВМС України», – повідомив контрадмірал Олексій Неїжпапа.

Як повідомлялося, ВМС вже повністю визначились із системами озброєння, що встановлюватимуться як на Mark VI, так і на «Айлендах». До кінця 2021 року кораблі набудуть всіх спроможностей. Україна матиме дивізіон з п’яти катерів цього класу. Нині «Айленди» проходять у США відповідне технічне обслуговування й доозброєння, в січні українські екіпажі вирушають до Балтимору, де проводитимуть підготовку на борту.

«Передбачається, що першу партію американських катерів український флот отримає безкоштовно до 2022 року. Тривають домовленості щодо передачі наступних катерів цього проєкту», – розповідав начальник управління кораблебудування Командування ВМС ЗС України капітана 1 рангу Василь Радчук.

Катери США, які мають надійти до складу національного флоту, оснастять ракетними комплексами малої дальності для знищення цілей противника. Йдеться про малогабаритні протикорабельні ракети типу ВGM-176В Griffin. Крім того, додатково на катерах планується встановлення систем управління та наведення ракет на цілі. Дивізіон цих катерів ВМСУ планують розмістити на Азовському морі.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

"На жаль, це єдина втішна інформація": Загибель 6-річного хлопчика після удару росіян по Дніпропетровщині не підтвердилася

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:14

Внаслідок удару РФ по Синельниковому Дніпропетровської області у п’ятницю, 19 квітня, загинуло шестеро людей, серед яких двоє - діти. Раніше повідомлялося про загибель 6-річного хлопчика, але ця інформація не підтвердилася. Про це написав начальник Дні...