Командувачу окупаційних військ Герасимову "дали час" до березня, - українська розвідка

У Росії на регулярній основі відбуваються кадрові зміни серед вищого військового керівництва. Причиною цього є, як ви розумієте, поразки на фронті. І у "новенького" Герасимова обмаль часу. На цьому зробив акцент представник пресслужби ГУР МО Андрій Юсов. В ефірі він наголосив, що Герасимов отримав від Путіна дедлайн. В інакшому випадку його голова полетить слідом за Суровікіним, передають Патріоти України.

Донбас планують захопити до березня

Згідно з даними, якими володіють у Головному управлінні розвідки, у Герасимова стоять чіткі часові обмеження. У нього задача – захопити Донбас до березня 2023 року. В інакшому випадку з ним ніхто панькатися не буде.

Юсов зауважив, що Путіна аж ніяк не цікавить реальний стан подій на фронті. У нього буквально пелена на очах, а один з пріоритетів – захоплення Донбасу. Якщо ж говорити про масштабну ціль диктатора, то мовиться про бажання знищити українців, а також України.

"Все-таки ми можемо говорити про пріоритетний для окупантів напрямок – це Донбас. І чергові терміни, які він визначає вже для Герасимова, скажімо, як нового керівника війни проти України, – це мета захоплення Донбасу і формування певної зони безпеки, ну, вже до березня", – зауважив Юсов.

За словами речника ГУР МО, окупаційна влада вже кілька разів змінювала терміни. Не варто забувати, що вже майже цілий рік окупанти "3 дні беруть Київ". Водночас він лаконічно підкреслив, що у ворога "нічого не вийде і цього разу".

Ворог готує новий наступ

В ефірі він додав, що розвідка володіє даними, які свідчать про ознаки підготовки наступу Росії. Його можуть розпочати на Запорізькому напрямку.

"Так, безумовно, такі дані є. Це може свідчити як про пряму підготовку до наступальних дій з боку противника, так і про певні обманні дії для того, щоб інформаційну кампанію проводити й, скажімо так, приховати справжні наміри свої на інших напрямках фронту", – додав Юсов.

Він зазначив, що всю інформацію відстежують. Її опрацьовують й аналізують, після чого роблять певні висновки. І, опираючись на наявні дані, Сили оборони вже виконують певні заходи зі стримування ворога.

У ворога за добу значно поменшало артилерії та автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 24 квітня

середа, 24 квітень 2024, 7:54

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 24.04.24 орієнтовно склали:

Тікай, Федорович, тікай... На головному пропагандистськоу телешоу путіна раптово рознесли Януковича

середа, 24 квітень 2024, 6:24

На росТБ пропагандисти договорилися до того, що Янукович також був фашистом й русофобом. Його обзивали останніми словами, хоча самі просували цю кандидатуру. Про це говорить журналіст Денис Казанський. Один із гостей ефіру, який перейшов на бік ворога,...