Командувачу Повітряних сил ЗСУ оголосили підозру через загибель десятків підлеглих

Державне бюро розслідувань оголосило підозру командувачу Повітряних сил ЗСУ Сергію Дроздову у справі катастрофи літака Ан-26 під Харковом. Про це було сказано на прес-конференції ДБР, зазначають Патріоти України.

Дроздову оголосили підозру в недбалому ставленні до службових обов’язків, яке спричинило тяжкі наслідки. Тепер йому загрожує від 2 до 5 років позбавлення волі. Тим часом процесуальних підстав для затримання Дроздова не було.

Розслідування також проводиться за статтею про бездіяльність військової влади. Санкція статті передбачає від 7 до 10 років ув’язнення.

Крім цього було повідомлено про підозру керівнику польотами військової частини аеродрому в Чугуєві, а також командиру частини, який затвердив план польотів з порушеннями.

Згідно з версією ДБР, порушення допустили як на стадії підготовки польоту, так і під час самої авіакатастрофи. Так, на борт були допущені люди, які не мають досвіду і необхідних навичок польотів. Це курсанти і командир літака, який не збирався керувати літаком в нічний час.

Окупанти кинули багато сил на захоплення Очеретиного: Військовий розповів, що відбувається

понеділок, 13 травень 2024, 11:50

Країна-агресор Росія кинула багато сил на захоплення села Очеретине в Покровському районі Донеччини. Ворог стрімко просувався на цій ділянці Авдіївського фронту, але наразі його дії застопорилися. Про це розповів військовослужбовець ЗСУ Євген Ієвлєв в ...

Працював на ворога: У Рівному затримали агента ФСБ, який готував ракетні удари по області

понеділок, 13 травень 2024, 11:44

Служба безпеки запобігла серії ракетно-дронових ударів агресора по військовій та критичній інфраструктурі Рівненщини. Про це повідомили у відомстві, передає "Еспресо.Захід". За даними спецслужби, росагента, який готував координати для ворожої атаки, за...