Командування РФ встановило окупантам "ліміт" на використання снарядів на Мар'їнському напрямку: ЗМІ дізналися причину

Російське командування два тижні тому наказало встановити для своїх військ ліміт із використання артилерійських снарядів на Мар'їнському напрямку. Йдеться про 152-мм осколково-фугасні, 122-мм і 220-мм реактивні снаряди, гостра потреба в яких була в окупантів у районі Бахмута, передають Патріоти України.

Ймовірно, захоплення останнього є більш важливим завданням для ворога, незважаючи на те, що так вони послаблюють Мар'їнку, яка розташована лише за 15 км від Донецька. Про це 1 грудня повідомив анонімний Telegram-канал "Досье Шпиона".Автор розповів, що вважає однією з основних причин відступу окупантів із Херсона проблеми з підвезенням БК на позиції ЗС РФ. Ситуація для супротивника стала особливо гострою після обстрілів Силами оборони України Антонівського мосту. Він слугував загарбникам основним шляхом логістики техніки та снарядів на правий берег Дніпра.

"Як наслідок – програші в артилерійських дуелях і відхід із Херсона", – зазначило анонімне джерело. Тепер брак боєприпасів почав проявлятися на Донеччині. Тут вся увага прикута до населеного пункту Бахмут, який намагаються окупувати найманці ПВК "Вагнер" за підтримки 1-го армійського корпусу "ДНР".

"Нюанс у тому, що у зв'язку з високою витратою артилерійських боєприпасів підрозділам "ДНР" доводиться жертвувати своєю боєздатністю на інших, не менш важливих напрямках", – зазначив автор "Досье Шпиона".

Мар'їнка, де противник обмежив кількість БК для своєї артилерії, розташована на 80 км південніше від Бахмута. На підході до міста стоять позиції ЗСУ.

"У зв'язку з цим виникає питання: чи така важлива для РФ репутаційна перемога ПВК "Вагнер" – взяття Бахмута (70 км від Донецька), щоб послаблювати Мар'їнку, яка розташована лише за 15 км від Донецька?" – запитав анонім. Він додав, що також спостерігає в окупантів на Донеччині "нову-стару" проблему з логістикою техніки та БК

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...