Командування втекло, постачання перебите: Романенко описав катастрофу РФ на півдні, загарбники приречені

Угруповання РФ на правому березі Херсонської області налічує близько 25 тисяч осіб, на лівому березі у противника теж серйозні сили, заявив генерал-лейтенантом запасу, екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ Ігор Романенко, передають Патріоти України.

Як підкреслив він в ході чату в Главреді, на Правобережжі Херсонщини ЗСУ завдають ударів не тільки по логістичних ланцюжках і складах противника, але і по пунктах управління, в результаті чого порушується система управління.

За словами експерта, старше керівництво російського угруповання військ просто втекло з правого берега Херсона. І це розуміє і офіцерський склад, і солдати.

"Крім того, російські військовослужбовці бачать, що у них перебиті всі лінії постачання. Всі переправи через річки – що поромні, що понтонні - виявилися неефективні. Відповідно, в разі чого у російських військових просто не буде ніяких можливостей врятуватися. Тому в Херсонській області йдуть настільки активні закупівлі і заготівля будь-яких плавзасобів", - уточнив він.

Таким чином, російський солдат на Херсонщині думає не про те, як відстоювати займані позиції до останнього патрона, а про те, як врятуватися.

"Так що, незважаючи на те, що, з військової точки зору, російські війська могли б довго утримувати правий берег Херсонської області і боротися, їм це навряд чи вдасться, враховуючи їх низьку мотивацію", - вважає співрозмовник.

На його думку, для успішного наступу на Херсонщині ЗСУ необхідні броньовані машини, вони повинні супроводжуватися танками і авіацією.

"Макрон відверто заявив, що існує негласна домовленість про те, щоб не давати Україні танки і літаки", - нагадав він.

"Тому виконувати завдання і протистояти Росії зі старою радянською технікою, яка ще до того ж в набагато меншій кількості, ніж вона є у росіян – це дуже серйозний виклик. Однак для нас це національно-визвольна боротьба, і іншого підходу з нашого боку немає і бути не може. Нам потрібно вистояти, перемогти противника і звільнити наші окуповані території тими можливостями, що є. Всі затримки з поставками допомоги з боку західних союзників для нас обертаються втратами", - додав Романенко.

"Якби ж...": Туск прокоментував заяви європейських лідерів щодо допомоги Україні

четвер, 18 квітень 2024, 11:59

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск натякнув, що словам лідерів країн Євросоюзу щодо допомоги Україні не вистачає реалізації. Про це він написав у X (Twitter) за підсумками засідання Євроради, яке відбулось 17 квітня, передають Патріоти України. «Якби ...

Наводив російські ракети та дрони на місто: СБУ затримала у Дніпрі айтішника-зрадника

четвер, 18 квітень 2024, 11:44

Контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) затримала російського інформатора у Дніпрі, який намагався виявити вогневі позиції українських зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони. Про це повідомляє СБУ у Telegram, передають Патріоти України....