"Командиру в окопі краще видно": Кривонос прокоментував заяву Кучми щодо ініціативи "не стріляти у відповідь"

Заступника секретаря РНБО також здивувало, чому Леонід Кучма понад добу не пояснював, що мав на увазі під своїми словами.
Сергій Кривонос. Фото: Громадське.

"Не стріляти у відповідь" – це заяви політиків, які є зброєю гібридної війни проти України й українців. А стріляти чи ні – вирішувати повинен командир на передовій, який краще знає реальну ситуацію. Про це заявив заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос під час відкритої зустрічі у Музеї історії України 8 червня, передають Патріоти України.

Так він відреагував на заяву представника України у Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми про ініціативу "не стріляти у відповідь" на Донбасі. Кривонос наголосив, що "командиру в окопі краще видно, ніж тим, хто за 600-700 кілометрів від передової". Право командира – приймати рішення, а задача командира – виконати завдання, зберігши життя людей. Тому саме командир "бачить: стріляти чи не стріляти; і якщо ворог по тобі стріляє, а ти у відповідь – ні, то ти будеш втрачати людей".

"Якщо не стріляти у відповідь, то нащо та війна? Дуже важливо розуміти, коли робиш такі заяви, реакцію людей на фронті", – зазначив заступник секретаря РНБО.

Його також здивувало, чому Леонід Кучма понад добу не пояснював, що мав на увазі під своїми словами: "За цю добу у мільйонів українців таке накрутилося в голові – аж до сварки всередині країни. А одним із етапів (однією з цілей ворога – ред.) гібридної війни є посварити українців"

"При всій повазі до попередніх заслуг (Леоніда Кучми – ред.), я був би обережнішим у таких висловлюваннях", – підсумував Кривонос.

Джерело: УНН

"Я ніколи не жалкую про минуле": Буданов пояснив свою заяву про ЗСУ в Криму

вівторок, 23 квітень 2024, 8:24

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов розповів, що на нього планують черговий замах в інтересах росіян, передають Патріоти України. Пряма мова: Там вони зараз планують дещо (замах - ред.), але, як і минулі рази, все в них не вийде... ...

Засоби ППО та снаряди: Міноборони Швеції просто зараз поставляє Україні рекордну партію зброї

вівторок, 23 квітень 2024, 8:05

Парламент Швеції минулого місяця ухвалив фінансування нового пакета допомоги для України в обсязі 650 мільйонів євро, він передбачає постачання систем протиповітряного захисту та артилерійських снарядів, які надходять в Україну просто зараз. Про це нап...