Командири різних рівнів відмовляються брати участь у війні проти України, РФ агітує воювати громадянське населення, - Генштаб

Командири російських окупантів різних рівнів відмовляються воювати проти України. Також солдати армії РФ масово пишуть рапорти про звільнення. Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ на ранок 3 квітня. Наголошується, що російське керівництво шукає бажаючих брати участь у війні серед цивільного населення, передають Патріоти України.

  • За даными відомства, триває відведення окупаційних військ на окремих напрямках.
  • За наявною інформацією, морально-психологічний стан особового складу противника та рівень мотивації залишаються на вкрай низькому рівні. Командири різних рівнів 3-ої мотострілецької дивізії 20-ої загальновійськової армії Західного військового округу відмовляються від участі в бойових діях. Крім того, військовослужбовці масово пишуть рапорти на звільнення.
  • Особовий склад 2-х батальйонно-тактичних груп 4-ої військової бази зі складу 58-ої загальновійськової армії Південного військового округу, відмовились брати участь у бойових діях на території України. Сплановано їхнє повернення до пунктів постійної дислокації.
  • Для поповнення втрат особового складу російське керівництво здійснює агітацію цивільного населення щодо вступу до лав Збройних сил. Такі заходи проводять як на території Росії, так і на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської областей та автономної республіки Крим.
  • Продовжуються систематичні випадки порушення вимог Міжнародного гуманітарного права щодо ведення війни. Російські окупанти продовжують розміщувати озброєння та військову техніку у безпосередній близькості до житлової інфраструктури населених пунктів, проводити фільтраційні заходи на тимчасово зайнятих територіях, здійснюють насильство стосовно місцевих жителів, займаються мародерством та пограбуваннями.
  • На території Донецької та Луганської областей захисниками та захисницями України за минулу добу відбито шість атак ворога, знищено чотири танки, шість одиниць броньованої та сім одиниць автомобільної техніки противника.
  • Угрупованням Повітряних сил Збройних сил України за попередню добу було уражено 8 повітряних цілей: два літаки, один вертоліт, один БПЛА та чотири крилаті ракети. Авіація Повітряних сил продовжувала завдавати удари по місцях скупчення військ противника, колонах військової техніки та логістичних центрах.

"Кожен день я чую новини з фронту": Боєць ГУР різко висловився про те, що потрібно змінити в армії

четвер, 25 квітень 2024, 7:30

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” повернувся у стрій після 13 місяців перебування у російському полоні та продовжує виконувати завдання по знищенню окупантів. В ексклюзивному інтерв’ю для TSN.UA військовий відповів, які зміни ...

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...