"Комбат выкрикнул "работаем братья" и сбежал": Полонений окупант розповів, як їх обстріляли свої ж (відео)

Російський окупант, який потрапив у полон до ЗСУ, розповів, як їхній комбат скорегував по них вогонь. Бійцю та його побратимам ледве вдалося вижити. Свою історію він розповів під час спілкування з ЗСУ та журналістами, передають Патріоти України.

За словами полоненого, вони перебували на позиціях, коли почалися обстріли. "В 5 утра мы залезли в этот блиндаж, начался обстрел. Комбат взял рацию, убежал на позицию справа для того чтобы.. не знаю для чего. Он сказал нам такую фразу: "Работаем братья".. и убежал. Сначала начали стрелять по артиллерии, которая сзади стояла. Мы на позиции еще час пробыли, нам дали добро, положили нас в дом, ну как дом, там стенки из ракушняка остались. Мы лежали там и видели, как над нами "Орлан" пролетает, был гул соответствующий. Затем стали прилетать тяжелые снаряды, прям рядом с домом", - розказує окупант.

За його словами, комбат, коли втік з рацією, залишив ще одну. Її прослуховували бійці і своїми вухами чули, як їхній комбат з позивним "Сибір" давав команду працювати артилерії по Лозовому. Коли хтось по рації зазначив, "там же ваші", надійшла відповів: "Вони добре сховалися".

Чомусь прозвали "Покидьком": Українські танкісти розповіли про плюси і мінуси Challenger 2 у бою

четвер, 25 квітень 2024, 7:39

Велика Британія передала Україні 14 танків Challenger 2. Бійці 82-ї окремої десантно-штурмової бригади розказали про застосування машин на полі бою. Про це йдеться у репортажі hromadske, передають Патріоти України. Військові кажуть, що Challenger 2 — ц...

"Кожен день я чую новини з фронту": Боєць ГУР різко висловився про те, що потрібно змінити в армії

четвер, 25 квітень 2024, 7:30

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” повернувся у стрій після 13 місяців перебування у російському полоні та продовжує виконувати завдання по знищенню окупантів. В ексклюзивному інтерв’ю для TSN.UA військовий відповів, які зміни ...