"Комедійний актор лідирує на президентських виборах": Що західні ЗМІ пишуть про вихід Зеленського в другий тур

Інвестори завмерли в очікуванні: чи буде наступний президент України і надалі вести реформи, необхідні для продовження програми позик від МВФ?

Чиновники й інвестори з країн Західної Європи занепокоєні тим, що Україну може очолити людина без політичного досвіду, зазначають Патріоти України.

Британський журнал The Times присвятив виборам в Україні матеріал під назвою "Комік Володимир Зеленський набирає успіху на хвилі гніву виборців і виходить вперед на президентських виборах".

Видання вважає, що вихід Володимира Зеленського на перший план - відгомін загальносвітової популярності діячів, які виступають проти усталеної еліти. The Times наводить слова Ендрю Вілсона, професора українських студій в Університетському коледжі Лондона. Той вважає, що перемога Зеленського у другому турі ще не гарантована.

Зеленський досі не оприлюднив детальної програми. Недосвідченість цього кандидата і відсутність конкретних політичних позицій може зробити його вразливим під час телевізійних дебатів із Петром Порошенком, вважає Вілсон.

Провідне періодичне видання Ірландії The Irish Times друкує матеріал Reuters під назвою "Комедійний актор лідирує на президентських виборах". Інвестори завмерли в очікуванні: чи буде наступний президент України і надалі вести реформи, необхідні для продовження програми позик від МВФ? Стюарт Калвергаус, глава дослідницького відділу інвестиційного банку Exotix, зазначає, що Зеленський намагався подати себе великим професіоналом, організувавши зустріч із лідерами бізнесу.

Стаття одночасно підкреслює, що з усієї строкатої юрби з 39 кандидатів у президенти України жоден із потенційних переможців не заявляв про бажання знову повернути Україну до російської орбіти.

Популярний іспанський журнал El País публікує статтю "Виїзд населення визначає нові реалії України". Підзаголовок стверджує, що між 2002 та 2017 років роками з України на постійне місце проживання за кордон виїхало понад 6 млн осіб, а молодь відчуває найбільшу близькість до ЄС. Видання зазначає, що, за опитуваннями, 54% молодих українців віком від 18 до 25 років говорять, що хочуть виїхати на постійне проживання за кордон.

При цьому газета зазначає, що, незважаючи на еміграцію і симптоми розчарування політикою, ситуація в Україні викликає оптимізм. Так вважає дослідниця з британського центру Chatham House. На її думку, високі стандарти української освіти надають великі можливості для дослідницької роботи, і багато хто з тих, хто виїхав, зрештою повернеться.

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...