Комісар союзу розповів, через скільки років Україна буде в ЄС

Попри війну з Росією, Україна продовжує свій рух до членства Європейському Союзі та робить усе для цього можливе. Однак в альянсі запевнили, що шлях до ЄС не буде легким та швидким, передають Патріоти України.

Країни Європи продовжують підтримувати нашу державу у боротьбі з ворогом, зокрема фінансово. Але комісар ЄС з питань розширення Олівер Вархеї сказав, що найближчим часом Україні не вдасться стати частиною союзу.

Чи вдасться Україні стати частиною ЄС до 2024 року

Вархеї наголосив, що підготовка до вступу України до Євросоюзу точно триватиме декілька років. Нашій країні потрібно продемонструвати прогрес у боротьбі з корупцією та відмиванням грошей. Окрім того, реформувати судову систему та дати такі ж права ЗМІ та нацменшинам, які є у Європі.

"Україна прагне прискорити реформи та прискорити необхідну для цього роботу. Це позитивно. Українське завзяття добре сприймають у Брюсселі, але не всі сім реформ можна завершити швидко", – сказав комісар.

Навіть якщо нашій державі вдасться втілити всі важливі реформи швидко, сам процес вступу триватиме понад рік або два.

Як Україна йде до ЄС: актуальна інформація

Міністерка з питань Євроінтеграції Стефанишина хоче досягти членства України в ЄС до кінця наступного року. За її словами, швидкий початок переговорів про вступ надзвичайно важливий для морального стану українців. Ми роками боролися за право дистанціюватись від Росії та називати себе Європою та зараз віддаємо за це свої життя.

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...

У Міноборони відреагували на чутки про відставку Рустема Умєрова

субота, 4 травень 2024, 22:14

Радниця заступника міністра оборони України Дана Ярова заявила, що на сьогоднішній день не чула всередині Міноборони розмов щодо відставки Рустема Умєрова, передають Патріоти України. «Він ходить на роботу, все нормально, на місці. Тому немає таких роз...