Компанії трьох провідних держав ЄС створять альянс задля виробництва танків Leopard нового покоління

Leonardo та KNDS створять промисловий альянс для виробництва танків MGCS.

Як пише Defense News, італійська компанія Leonardo та франко-німецький консорціум KNDS створять промисловий альянс для виробництва танків нового покоління, які розробляються в рамках програми Main Ground Combat System (MGCS).

"Новий альянс зосередиться на активізації участі Італії в давно анонсованій і сильно відкладеній європейській програмі бойових танків, відомої як Main Ground Combat System, а також на координації роботи над новими танками Leopard, які Італія замовляє", - наголосили в публікації.

Зазначається, що угода дозволить Італії увійти до MGCS попри розбіжності між Францією та Німеччиною щодо напряму програми.

Також у рамках угоди здійснюватиметься нагляд за італійськими фахівцями, яких залучать до розробки, виробництва та обслуговування танків Leopard 2A8. Загалом Італія планує отримати близько 133 таких машин.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...