Компенсували втрати і не тільки: Російська армія зараз на 15% більша, ніж тоді, коли вона вторглася в Україну в 2022 році, - генерал США

Попри всі втрати під час війни, російська армія зараз на 15% більша, ніж тоді, коли вона вторглася в Україну. Це свідчить про те, що РФ на шляху до того, щоб мати найбільшу армію на континенті, передають Патріоти України.

Про це заявив генерал армії США та Верховний головнокомандувач об’єднаних збройних сил НАТО в Європі, Крістофер Каволі, під час слухань у Комітеті Палати представників з питань збройних сил, пише Business Insider. Він наголосив, що збройні сили Росії зросли, а не скоротилися під час війни в Україні.

"Армія фактично зараз більша на 15 відсотків ніж вона була, коли вона вторглася в Україну", — сказав генерал. Він вказав, що зростання чисельності пов'язане з тим, що Росія підвищила призовний вік з 27 до 30 років. "За минулий рік Росія збільшила чисельність своїх військ на передовій з 360 000 до 470 000", — розповів Каволі.

За висловами Каволі, це означає, що протягом найближчих років Росія зможе збільшити кількість призовників на 2 мільйони. "Загалом, Росія на шляху до командування найбільшою армією на континенті. Незалежно від результату війни в Україні, Росія буде більшою, смертоноснішою та злішою на Захід, ніж під час вторгнення", – додав він.

Зауваження про посилення російської армії були висловлені в контексті зменшення підтримки війни в Україні з боку США. Республіканська партія кілька разів перешкоджала спробам адміністрації Байдена надсилати допомогу Україні. Водночас президент України Володимир Зеленський заявив у неділю, що без додаткової підтримки з боку США Україна "програє війну".

Через загиблих на війні в Україні найманців: Делегація зі Шрі-Ланки відвідає Росію

четвер, 16 травень 2024, 23:02

Шрі-Ланка має намір направити делегацію в Росію для розслідування долі сотень своїх громадян, які беруть участь у війні проти України. Про це повідомляє The Guardian, передають Патріоти України. У міністерстві оборони Шрі-Ланки заявили, що за допомогою...

"Не знаю, что делать, вот опять разбомбили Белгород": Росіяни у розпачі через бойові дії поблизу власних домівок (відео)

четвер, 16 травень 2024, 22:20

Зокрема, у розмові росіянин розповідає, що Бєлгород знову розбомбили. "Я понял, а у вас что там? Я не знаю, что делать, там что-то вообще, только вот опять разбомбили Белгород", — жаліється росіянин. . Також у ГУР МОУ підкреслили, що за кожен воєнний ...