"Компромісні рішення вже знайдено": Україна та Польща досягли згоди щодо розблокування кордону

Міністерство відновлення України спільно з новим керівництвом Міністерства інфраструктури Польщі узгодили план дій для розблокування кордону, інформують Патріоти України.

Як повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України в Facebook, 22 грудня відбулась зустріч заступників міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергія Деркача та Юрія Васькова із новопризначеним заступником міністра інфраструктури Польщі Павелом Ганчаржом.

"Ключовий результат зустрічі – погодження спільних позицій для розблокування кордону. Сторони досягли порозуміння щодо компромісних рішень та їхньої реалізації. Наступний етап – перемовини на рівні Міністерства інфраструктури Польщі та протестувальників", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що питання змін до поточної угоди про лібералізацію вантажних перевезень не обговорюється.

Як повідомило польське видання Wirtualna Polska, у Польщі також заявили про прорив у вирішенні проблеми блокади кордону для українських перевізників. "Я сподіваюся, що після сьогоднішньої зустрічі міністр Даріуш Клімчак зустрінеться з протестовим комітетом на кордоні і ця проблема буде вирішена до Різдва", - зазначив заступник міністра інфраструктури країни Павел Ганчарж.

За його словами, наразі погоджуються останні деталі, що призведуть до остаточної угоди. Міністр інфраструктури Даріуш Клімчак перебуває у прямому контакті з протестуючою стороною. "Ми намагаємось вирішити цю проблему. Я думаю, що після сьогоднішньої зустрічі стартова позиція дуже хороша", - додав він.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...