Кому Лукашенко може передати владу в Білорусі: Названо імена несподівних кандидатів

Президент Білорусі Олександр Лукашенко може передати владу в руки жінці під час майбутніх виборів, дві кандидатки для цього у нього вже є. Про це "Апострофу" розповів керуючий партнер Digital Finger Олександр Колтунов, передають Патріоти України.

Він зазначив, що зараз білоруський президент приміряв роль рятівника нації і тому сконцентрував владу в своїх руках. У той же час його рейтинг почав падати і при демократичному, вільному волевиявленні він може просто програти вибори.

"Прийдешні вибори спонукали його зіграти роль рятівника народу Білорусі. На тлі стагнації економіки, падіння якої складе від 5-7% до 12 - 15%, бажання перемогти на виборах штовхає Лукашенка на ризики. Популярність у нього не та, як в 2015 році на тлі Мінських переговорів, в ролі рятівника України. Робити прогноз дуже сміливо, адже пік пандемії ще не настав, і економіка не зайшла в круте піке. На мою думку, при демократичній процедурі виборів, щоб їх визнали всі країни світу, обов'язково буде другий тур. Адже підтримки до влади в особі Лукашенка немає - немає "ядерних" 50%", - заявив експерт.

Також він назвав імена і розповів про біографії жінок, яким Лукашенко може передати владу. Причиною такої передачі експерт назвав те, що на думку білоруського президента, жінки не представляють небезпеки для нього і його сім'ї.

"Висока ймовірність транзиту влади в руки президента-жінки, оскільки за логікою Лукашенка жінка, очоливши країну, не підніме руку ні на нього особисто, ні на його сім'ю. У Лукашенка є дві жіночі кандидатури, повні протилежності - 60-річна Наталя Качанова, колишня глава Адміністрації президента, спікер Ради Республіки, досвідчена номенклатурщиця, російська, і 43-річна Анна Канопацька, опозиційний політик, білоруска і представниця великого європейського бізнесу. Якщо перша тяжіє до інтеграції з Росією, то друга за переорієнтацію Білорусі в бік Європи. Одне можна стверджувати: якщо не відбудеться катастрофи через пандемію коронавируса, то шанси зберегти владу або передати її транзитом у Лукашенко дуже високі", - зазначив він.

Джерело: Апостроф

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...