Комусь ці гроші вже не пахнуть? ЄС відмовився від санкцій проти алмазного гіганта Росії, який спонсорує Кремль

Європейський союз не буде вводити санкції щодо алмазодобувної компанії з Російської Федерації. "Алрос" не увійшов до восьмого пакету санкцій. Про це пише EUobserver, передають Патріоти України.

Бельгійські дипломати та лобісти антверпенського Всесвітнього алмазного центру, який є найбільшим міжнародним вузлом торгівлі алмазами й діамантами, заявили, що санкції щодо "Алроса" коштуватимуть тисяч робочих місць в Антверпені.

На думку журналістів, дане рішення "знаменує собою поразку країн Балтії, Ірландії та Польщі, які спочатку підтримали повну заборону алмазів, потім заборону непромислових алмазів, а потім санкції проти "Алроси".

Видання повідомляє, що російський алмазний гігант фінансував новий російський військово-морський підводний човен. Крім того, компанія віддавала мільярди євро щороку у військову скарбницю Кремля. Також президент РФ Володимир Путін "хвалився, що ця фірма з контрольним пакетом акцій принесла йому "серйозні" доходи".

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...