"Кондитер пограбував київське "Динамо": Визнаний судом як компаньйон Коломойського соратник Медведчука плачеться за грошима в "ПриватБанку"

На думку Ігоря Суркіса, процедура bail-in, у межах якої націоналізували вклади сім'ї Суркісів у "ПриватБанку", була несправедливою.

Ігор Суркіс. Фото: скріншот з відео.

Бізнесмен, президент ФК "Динамо" (Київ) Ігор Суркіс звинуватив колишнього президента України Петра Порошенка у фінансових проблемах своєї сім'ї і клубу, повідомляють Патріоти України.

Відповідаючи на запитання ведучих проєкту "ТаТоТаке", Суркіс зазначив, що бюджет "Динамо" зараз становить $30–35 млн, хоча кілька років тому був удвічі більшим. Однією з причин, за словами президента ФК, став процес bail-in – вилучення у капітал націоналізованого "ПриватБанку" вкладів осіб, визнаних пов'язаними з ексвласником фінустанови Ігорем Коломойським.

"Кондитера (одне з прізвиськ Порошенка. – ред.) запитаєте, який, я вважаю, пограбував київське "Динамо". Пов'язали нас із Коломойським. А ми були всього-на-всього вкладниками, як 16 чи 17 мільйонів осіб. Вирішили так щось собі забрати", – заявив Суркіс.

Він дивується, чому процедура торкнулася однієї з дочок, а іншої дочки не торкнулася; також грошей не забрали в його дружини, зате колишню дружину його брата Григорія, із якою той розлучений понад 40 років, визнали пов'язаною із "ПриватБанком" особою.

Суркіс визнав, що володіє 8,33% акцій телеканала "1+1", кінцевим бенефіціаром якої є Коломойський, однак, на думку бізнесмена, це не робило їх партнерами по "ПриватБанку". Рішенням Нацбанку України від 13 грудня 2016 року Суркісів було визнано інсайдерами "ПриватБанку", у зв'язку з чим під час націоналізації гроші сім'ї Суркісів і їхніх компаній на депозитних рахунках "ПриватБанку" та його філій було конвертовано в капітал банку. Суркіси оскаржували внесення їх у процедуру bail-in у судах.

У травні 2018 року Верховний Суд України відмовив Нацбанку і "ПриватБанку" в задоволенні позову у справі про ФК "Динамо Київ". Позивачі просили суд визнати, що футбольний клуб пов'язаний із "ПриватБанком". У лютому 2020 року Печерський райсуд Києва зобов'язав "ПриватБанк" компенсувати британським компаніям Суркісів кошти, які вони у 2012–2014 роках розмістили на рахунках кіпрської філії фінустанови, і відсотки, які мали нараховувати за умовами депозитних договорів.

Велика палата Верховного Суду 15 червня частково задовольнила касаційну скаргу Нацбанку, Кабінету Міністрів та "ПриватБанку", скасувавши рішення судів нижчих інстанцій щодо позову сім'ї Суркісів.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...