"Конфлікт, штучно інспірований ззовні": Баканов побачив російський слід в акції протесту під ОПУ 20 березня (відео, фото документа)

Російські спецслужби використовують будь-який привід для дестабілізації в Україні, в тому числі шляхом розхитування протестних настроїв, що є одним із методів гібридної війни. СБУ інформувала правоохоронні органи про можливі сутички та порушення під час акції протесту 20 березня біля Офісу президента, до яких може бути причетна РФ. Про це заявив голова СБУ Іван Баканов під час виступу у Верховній Раді, передають Патріоти України.

"Я підтримую, коли люди активно проявляють свою громадянську позицію. Це свідчить про зрілість і демократичність нашого суспільства. Однак є і зворотний бік цієї медалі. Гібридна війна – наша реальність сьогодні, а розхитування протестів – один із її інструментів", – заявив Іван Баканов.

Він наголосив, що СБУ має достатньо інформації, щоб стверджувати, що російські спецслужби в постійному режимі моніторять суспільно-політичну ситуацію в Україні і намагаються використати будь-які приводи на свою користь. При цьому учасники акцій протестів можуть навіть не здогадуватись, що їхні активні дії використовуються в інформаційній війні ворожими спецслужбами.

Він підкреслив, що напередодні акції 20 березня СБУ інформувала колег з інших правоохоронних органів про можливі сутички та порушення. Адже функція охорони громадського порядку і державних об’єктів покладається на Національну поліцію та УДО.

"СБУ робить усе можливе, аби завчасно зняти з порядку денного чи нейтралізувати будь-які загрози державній безпеці. Але протидіяти їм стане значно простіше, коли саме суспільство буде орієнтуватись на пошук єдності, а не на розпалювання конфліктів, штучно інспірованих ззовні", – підкреслив Іван Баканов.

Джерело: Апостроф

"Небезпечні слова": Кремль налякали заяви Макрона і Кемерона про війська в Україні та удари по РФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:30

Прессекретар російського правителя Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що у Кремлі стурбовані та вважають "небезпечними" і такими, що "нагнітають напруженість" останні заяви президента Франції та очільника МЗС Великої Британії щодо можливої присутн...

Ворог стягує сили! До 500 тисяч військових: Чисельність російських військ в Україні значно збільшилася, - Павлюк

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:22

Чисельність російських військ на території України значно збільшилася з 2022 року. На тимчасово окупованих територіях перебуває від 510 000 до 513 000 російських військовослужбовців. Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олек...