Конфронтація посилюється: Китай запровадив санкції проти США та Канади

Влада КНР 27 березня ввела санкції проти низки американських і канадських чиновників, повідомляють Патріоти України з посиланням на МЗС Китаю

Причиною такого рішення КНР називає введення США і Канадою "односторонніх санкцій щодо відповідних фізичних та юридичних осіб у Сіньцзяні 22 березня на підставі чуток і дезінформації".

Під санкції Китаю потрапили:

  • голова комісії США з міжнародної релігійної свободи (USCIRF) Гейл Манчин,
  • віце-голова USCIRF Тоні Перкінс,
  • депутат канадського парламенту від Консервативної партії Майкл Чонг.

Крім того, під санкції потрапив підкомітет з міжнародних прав людини постійного комітету із закордонних справ і міжнародного розвитку Палати громад Канади.

У повідомленні вказується, що підсанкційні особи не зможуть в'їхати на територію Китаю, в тому числі у Гонконг і Макао. Китайським громадянам і організаціям заборонено вести комерційну діяльність, пов'язану з ними, а також мати будь-які взаємодії з підсанкційним комітетом канадської Палати громад.

Нагадаємо, 22 берзня Великобританія і Сполучені Штати ввели санкції проти китайських чиновників і організацій за порушення прав людини проти переважно мусульманської уйгурської меншини.

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив про введення санкцій проти двох посадових осіб КНР в рамках глобальних санкцій у зв'язку з серйозними порушеннями прав людини в Сіньцзяні.

Правозахисні організації заявляють, що Китай утримує понад мільйон уйгурів і людей з інших груп мусульманських меншин в таборах в Сіньцзяні. Уряд Китаю звинувачують в проведенні примусових стерилізацій уйгурських жінок і розлученні дітей з їх сім'ями. Розслідування містять інформацію про примусову працю і систематичні зґвалтування, сексуальне насильство і тортури затриманих.

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...

Гарно зарекомендували себе у розвідці, та патрулюванні: Бельгія надасть Україні 300 штук італійських броньованих позашляховиків LMV, - ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 0:04

Бельгія готує пакет військової допомоги для України, який міститиме 300 броньованих позашляховиків LMV, повідомляє видання Shephard Media. Компанія Iveco DV представила LMV 4x4 у 2001 році, як автомобіль із високим рівнем прохідності та захисту броні. ...