Конгрес США: Демократи готові захистити від відставки спікера Джонсона в обмін на допомогу Україні, - CNN

Декілька демократів у Палаті представників Конгресу США заявили, що готові врятувати спікера Майка Джонсона від звільнення, якщо він затвердить допомогу Україні.

Про це повідомляє CNN з посиланням на демократку від Вірджинії Абігейл Спенбергер та ще кількох її колег.

"Якщо він зробить відповідальну річ, дозволивши членам Конгресу проголосувати за законопроєкт, який буде прийнятий і відповідає інтересам нашої національної безпеки, а потім після цього несерйозний актор, який не хоче керувати, внесе пропозицію про відставку, то так, за таких обставин я подам пропозицію про відставку", – сказала вона.

Таку саму думку висловили ще кілька неназваних співрозмовників журналістів серед демократів.

Вони заявили, що у випадку, якщо Джонсон дозволить проголосувати за допомогу Україні, вони допоможуть відкласти резолюцію про його відставку.

Раніше активна прихильниця 45-го президента США Дональда Трампа, членкиня Республіканської партії Марджорі Тейлор Грін подала клопотання про відсторонення Майка Джонсона з посади спікера Палати представників.

Щось в Москві здохло: Росія скасувала розшук Зеленського і і Порошенка - ЗМІ

четвер, 9 травень 2024, 18:30

Президента України Володимира Зеленського та колишнього президента Петра Порошенка прибрали з бази розшуку МВС РФ. Про це повідомила Медіазона у четвер, 9 травня. . "Картки розшуку глав України зникли невдовзі після того, як 4 травня їх випадково вияв...

"Патєрь нєт?": У Росії на параді-2024 було втричі менше техніки і вп'ятеро менше авіації, ніж у 2021-му

четвер, 9 травень 2024, 18:24

Демонстрація "військової могутності" рф виявилася менш переконливою, ніж перед війною і в перший рік війни з Україною. Глядачі на Красній площі побачили 61 одиницю техніки — менше, ніж під час підготовки до параду обіцяв Шойгу (75). В останньому передв...