Конгрес США оприлюднив текст законопроєкту, який визнає РФ спонсором тероризму

Палата представників Конгресу США оприлюднила законопроєкт про визнання Росії країною-спонсором тероризму, передають Патріоти України.

До списку актів міжнародного тероризму включені дії Росії проти мирного населення Чечні, підтримка сепаратистів на Донбасі, підтримка Сирії (визнаної державою-спонсором тероризму), отруєння родини Скрипалів у Великій Британії, збиття малазійського Боїнга та інші. Текст документа опубліковано на сайті нижньої палати Конгресу.

"За вказівкою президента Володимира Путіна, уряд Російської Федерації підтримував і продовжує підтримувати акти міжнародного тероризму проти політичних опонентів та націй", – йдеться у тексті документа. Приділено увагу підтримці Росією ПВК "Вагнер", яку в законопроєкті визначено як "маріонеточне формування Міноборони РФ".

"У США є низка інструментів, щоб притягнути Російську Федерацію до відповідальності, скоротити її воєнну машину та ізолювати її економічно та дипломатично, зокрема оголосивши її державою-спонсором тероризму та наклавши відповідні санкції", – йдеться у документі.

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...