Конгрес США підтримує поставки в Україну далекобійних ракет ATACMS - б'ють до 310 км

У Конгресі США обидві партії підтримують постачання далекобійних ракет ATACMS Україні. В уряді вважають, що зробити це необхідно терміново. Про це заявила член Палати представників від Демократичної партії США Елісса Слоткін, повідомляє CNN, передають Патріоти України.

Конгрес наполягає на додатковій військовій допомозі у найближчі три-шість тижнів, адже ЗСУ планують контрнаступ на півдні. У Вашингтоні заявили про своє бажання, аби ЗСУ досягли успіху у контрнаступі. "Я думаю, що ми ясно почули від президента Зеленського і нам підтвердили сьогодні – українці дійсно хочуть кілька разів дати по зубах Росії до початку зими", – додала Слоткін.

Що відомо про ATACMS

ATACMS - американський оперативно-тактичний ракетний комплекс, який запускає балістичну ракету. Ці ракети можуть запускати такі установки як М142 HIMARS та M270 MLRS. Дальність стрільби цих ракет може досягати 165-310 км. Нині в Україні є HIMARS зі снарядами дальністю 70-80 км.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...