Конкретна підтримка: Столтенберг розповів, скільки мільйонів виділять Україні партнери та члени НАТО

Єнс Столтенберг розповів, що НАТО планує об’єднати усі формати співпраці з Україною.

Єнс Столтенберг. Фото: 5 канал.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на спільній прес-конференції з президентом Володимиром Зеленським заявив, що члени і партнери Альянсу зобов’язалися виділити більше €40 млн на підтримку України, передають Патріоти України.

– НАТО продовжує надавати Україні практичну підтримку. Сьогодні ми розглянули наш Комплексний пакет допомоги для України. За допомогою десяти трастових фондів члени і партнери НАТО зобов’язалися виділити понад €40 млн для підтримки України, – заявив він.

За словами Столтенберга, мова йде про такі напрями як вдосконалення систем командування і управління, кібербезпеки та медичної реабілітації. Також генсек НАТО зазначив, що ця допомога приносить реальні результати.

– Ми допомагаємо пораненим військовослужбовцям, чоловікам і жінкам, отримати лікування, якого вони потребують. Ми посилюємо стійкість України до гібридних загроз і кібератак, – підкреслив він.

Столтенберг додав, що члени НАТО проводять для українських військових підготовку, а радники щодня надають підтримку в проведенні реформ в секторі оборони і безпеки України.

– Ми також збільшуємо підтримку в регіоні Чорного моря шляхом навчань, візитів в порти і обміну інформацією, – додав він.
Джерело: Факти.ІCTV

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...