Конкурент славнозвісного Bayraktar: 6 листопада відбудеться перша презентація українського ударного безпілотника "Сокіл-300"

Вже за півтора роки новинка може стати на озброєння ЗСУ, запевняють розробники

6 листопада 2020 року КБ «ЛУЧ» представить макет ударного БПЛА «Сокіл-300». Презентація мала відбутись на Міжнародній виставці «Зброя та безпека – 2020», котру через поширенням COVID-19, перенесли на 27-30 квітня 2021 року, зазначають Патріоти України.


Презентація відбудеться у пятницю, 6 листопада о 14:00, у приміщенні ДП «Жулянський машинобудівний завод «ВІЗАР». Термін необхідний для здійснення розробки та всіх етапів випробувань складає півтора року, причому літати БПЛА зможе почати через 9 місяців після старту робіт.

Відомо, що корисне навантаження, яке зможе нести на собі БПЛА, складає 200-250 кг. Тобто це еквівалент для 4-х протитанкових ракет типу «Бар’єр» розробки та виробництва КБ «ЛУЧ»

КБ «ЛУЧ» 6 листопада представить БПЛА «Сокіл-300». Гелікоптер Мі-8МСБ-В під час стрільб ПТРК «Барєр-В» Фото: Dylan Malyasov

Зараз для цього безпілотного літального апарату вже відпрацьовано близько 85% комплектуючих.

Мова йде про оптикоелектронну станцію наведення та системи підвіски озброєння, що вже розроблені та виготовляються для гелікоптерів, також різні системи контролю польоту, інерційна система, система живлення двигуна та інші вже відпрацьовані на крилатій ракеті Р-360 ракетного комплексу РК-360 МЦ «Нептун».

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...