"Консервні банки з прапором": Дипломат розказав, як японські військові оцінюють тихоокеанський флот Росії

Тихоокеанський військово-морський флот РФ, який плаває біля японських островів, значно відстає за своїми технічними показниками від флоту самої Японії. Представники військово-морських сил цієї країни відверто висміюють російські кораблі. Про це розповів посол України в Японії Сергій Корсунський, передають Патріоти України.

«Ті консервні банки, які плавають біля японських островів під російським прапором і називаються «Тихоокеанський флот», поряд не стоять. Я розмовляв із представниками ВМС Японії. То військові кажуть, що ці кораблі РФ як загроза – це несерйозно. За 15 хвилин приблизно їх можна потопити. Але японці не хочуть ескалації, є певний ментальний бар’єр», – розповів Корсунський.

Водночас посол заявив: попри те, що контингент ВМФ США, який стоїть на Окінаві, – це потужна військова сила, у разі відкритої агресії Японії буде складно протистояти всім загрозам одночасно. «Японці самі про це відверто говорять. Тому вони ще до початку нашої повномасштабної війни, в кінці 2021 року переглянули стратегічні документи. Досі вони вважали, що вдасться утриматись від ескалації у регіоні. Але розвиток подій показав, що скоріше за все ситуація погіршуватиметься. Тому вони зараз закуповують зараз 1000 ракет Tomahawk», – каже посол.

Як зазначив Корсунський, японці почали будувати два нових суперсучасних кораблі. «Якщо ви уважно прослідкуєте за тим, що відбувалося цього року, то ви побачите, що США, Південна Корея і Японія створили тристоронній механізм попередження ракетних пусків. Це ж все невипадково. Всі дуже нервово дивляться на Росію з Північною Кореєю. Північна Корея абсолютно неконтрольована, що вона може зробити, ніхто не розуміє», – сказав Корсунський.



Джерело: Главком

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...