Консерви Путіна вибухають? Опозиція Франції влаштувала істерику через заяви Макрона на підтримку України

Ліві та праві французькі партії розкритикували позицію президента Емманюеля Макрона щодо підтримки України, яку він висловив в інтерв'ю 14 березня. Про це лідери партій написали на своїх сторінках у Х, передають Патріоти України.

Лідер правих "Республіканців" Ерік Сіотті запитав, "чи хоче він (Макрон, - ред.) вести війну з Росією чи зайняти політичний простір у розпал європейської кампанії". Він висловив чітку позицію: "Підтримувати Україну — так. Роздувати вугілля потенційного глобального конфлікту з виборчою метою — ні".

"Підтримувати Україну – це потрібно. Але дмухати на вуглини потенційного світового конфлікту для електоральних цілей – ні", – додав Сіотті.

Водночас президент "Національного об’єднання" Джордан Барделла оцінив, що "висловлюючись без конкретної мети, Емманюель Макрон фактично використовує болючу тему війни в Україні у внутрішньополітичних цілях, посеред виборів".

"Цієї легковажності, безвідповідальності та цинізму достатньо, щоб занепокоїти французів", – додав він.

Лідер Insoumis Жан-Люк Меланшон заявив: "Якщо ми розпалюємо війну, ми врешті-решт розв’яжемо її самі. Ті, хто хочуть миру, готують мир, а він — ні".

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...