"Консерви" вибухають? Лукашенко заявив, що Україна сама дала привід для конфлікту з Росією

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що Україна дала привід для конфлікту з Росією, передають Патріоти України.

"Україна в якійсь мірі підставилась. Росіян почали душити, мова там і інше - ну, питань, яких не має бути в Україні. Як би там не було, я не виправдовую зараз Росію. Я не дорікаю України. Але як би там не було, Україна хоч і маленький, але дала привід для цього зіткнення", - сказав Лукашенко в інтерв'ю радіостанції "Эхо Москвы".

Також президент Білорусі додав, що українці "не зуміли відповісти йому на питання, як вони відстоювали Крим". "Що стосується Криму, коли на мене почали наступати українці влітку після Криму, відразу в той рік, я їм сказав - де-факто російський, юридично це не оформлено. А потім вони знову почали мене душити на площі Верховної Ради. Я їм задаю питання, ви мене не душіть, ви мені скажіть, як ви обороняли Крим? Як ви його захищали? Скільки там українців загинуло за цю святу українську, як вони кажуть, землю?", - заявив Лукашенко.

"Тиша. Ось відповідь на питання. Я виходжу з реальної ситуації, а давати оцінки - чий Крим, це вже ви займайтеся там. Я трошки серйозніше дивлюся на ці питання, не політизую і не займаюся агітацією", - додав президент Білорусі.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...