"Контакти набувають нового рівня": Путін попросив Китай допомогти із супутниками і зброєю

Росія розраховує на співпрацю з Китаєм щодо створення угруповання супутників та нових зразків зброї. Про це заявив президент РФ Володимир Путін на зустрічі із заступником голови Центральної військової ради КНР Чжаном Юся, передають Патріоти України.

За словами Путіна, контакти з Китаєм у військовій та військово-технічній сфері набувають "зростаючого значення" і сконцентровані на супутникових технологіях та розробці перспективних озброєнь.

"Маю на увазі і космос, зокрема високоорбітальні угруповання, маю на увазі і сучасні види озброєнь, перспективні, які, безумовно, забезпечать стратегічну безпеку як Росії, так і Китайської Народної Республіки", — сказав Путін.

Він додав, що Росія і Китай "не будують жодних військових союзів" за прикладом часів холодної війни, а в розмові знову згадав США та НАТО, які "роблять спроби вийти за географічні рамки своєї діяльності", але Росія та її партнер Китай "все це бачать і виважено реагують на це".

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...