Контрнаступ не потерпатиме від снарядного голоду: США оголосили новий пакет зброї для України

США виділили Україні черговий пакет військової допомоги на 200 млн доларів. Про це повідомив державний секретар США Ентоні Блінкен у понеділок, 14 серпня.

"Сьогодні ми оголошуємо про наступний пакет безпекової допомоги Україні, яка захищає свою територію та свій народ", – заявив він.

До пакету військової домомоги входять:

  • боєприпаси для ППО;
  • артилерійські снаряди;
  • протитанкові засоби;
  • додаткове обладнання для розмінування.

"Росія почала цю війну і може закінчити її будь-коли, вивівши свої війська з України і припинивши свої жорстокі атаки. Поки вона цього не зробить, Сполучені Штати, наші союзники і партнери будуть єдині з Україною так довго, як це буде потрібно", – зазначив Блінкен.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...