Контрнаступ продовжує набирати обертів: ЗСУ закріплюються на звільнених територіях Херсонщини, - Гуменюк

Контрнаступ Сил оборони України на Херсонщині набирає обертів. Українські воїни закріплюються на територіях, які були звільнені від окупантів і де триває зачистка,передають Патріоти України.

Водночас загарбники намагаються поповнити свої розбиті підрозділи, влаштовуючи подворові обходи на окупованих територіях у пошуках потенційних "мобілізованих". Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомила керівниця об’єднаного координаційного штабу пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

"Ситуація продовжує набирати обертів, ми продовжуємо бої і закріплення на тих територіях, які вже вивільнено і які ще зачищаються. Також триває робота з місцевим населенням уздовж лінії фронту в тих населених пунктах, які потерпають від вогню ворога. Це майже 45 населених пунктів, які були обстріляні протягом минулої доби. Ми організовуємо евакуацію. Якщо люди мають таку можливість і бажання, вони можуть скористатися цим", – зазначила вона.

Тим часом на окупованих територіях окупанти намагаються мобілізувати місцеве населення у свої збройні сили. За словами Гуменюк, загарбники здійснюють подворові обходи, намагаються знайти чоловіків віком від 18 до 35 років, щоб мобілізувати їх до своїх військ.

У Чорному морі окупанти сконцентрували 8 суден, однак через шторм вони не можуть наблизитися до берега.

"Вороже угруповання складається з восьми кораблів та катерів, які переховуються і від шторму, і від наших ракет вздовж узбережжя Криму. Наразі вони підтягнули два підводних човни, споряджені "Калібрами". Загальна кількість ракетоносіїв становить п'ять одиниць – три надводні та дві підводні, а це понад 30 ракет типу "Калібр". А це свідчить про те, що ракетна небезпека зберігається, загроза нікуди не поділася", – повідомила Гуменюк.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...