Контрнаступ триває! З’явилося відео з українськими військовими у Вербівці під Балаклією

У середу, 7 вересня, у соцмережах з’явилося відео зі звільненого Силами оборони села Вербівка, яке знаходиться поблизу підконтрольної РФ Балаклії у Харківській області, передають Патріоти України.

На них видно один з підрозділів української армії, які зайняли позиції біля пошкоджених приватних будинків.

На ще одному відео з Вербівки видно тіла знищених ЗСУ окупантів, що валяються на вулиці.

Є також відомості, що українські військові увійшли до сусідньої Балаклії, визволення якої несе серйозну загрозу для російського угрупування в Ізюмі. ЗСУ продовжує свій контрнаступ, який розпочався 29 серпня, звільняючи українські території одразу на кількох напрямках.

Сили оборони утримують Антонівський міст та інші переправи через Дніпро на Херсонщині під вогневим контролем, не даючи окупантам відновити критично важливі для них маршрути. Таким чином, вони заблокували перекидання російських військ, що серйозно знизило можливості ЗС РФ у цьому регіоні. Окрім Херсонської, активний контрнаступ розпочався також і в Харківській області.

І хоча у Генштабі ЗСУ інформацію про контрнаступ намагаються не коментувати, на сьогодні вже відомо про звільнення цілої низки територій, зокрема Високопілля, яке є одним із ключових населених пунктів для реалізації операції української армії . Крім того, українські партизани продовжують ліквідацію прокремлівських колаборантів, які добровільно погодилися працювати на російських загарбників.

"Ми готові до з'ясування відносин на полі бою": Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"

субота, 18 травень 2024, 23:16

Європа як партнер для Росії не актуальна як мінімум на одне покоління. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 18 травня, передають Патріоти України. "Дмитро Віталійович Тренін (російський політолог – ред.) в одній зі св...

"У різних країн - різні страхи": Прем’єрка Естонії назвала причину, чому Україну підтримують недостатньо

субота, 18 травень 2024, 21:59

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас вважає, що достатній підтримці України з боку вільного світу перешкоджає страх. Про це вона сказала в суботу на дискусії конференції Леннарта Мері про підтримку України, її цитує ERR, повідомляють Патріоти України....