Контрнаступ триває: ЗСУ просунулися на Ізюмському напрямку, ворога вдалося витіснити за село Дібрівне (відео)

Бійці 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" впевнено йдуть уперед на Ізюмському напрямку. Вони відтіснили російських окупантів за село Дібрівне і пересунули лінію фронту. Про перебіг бойових дій у цьому краї розповів офіцер 93-ї бригади Олександр. Відео опубліковано на YouTube-каналі "холодноярівців", передають Патріоти України.

Захисник каже, що відрізані від постачання, військові російської армії тікали з околиць, кидаючи техніку. Щоправда, перед відходом рясно замінували село протипіхотними й протитанковими мінами. "Ми видалили їх просто. У них не залишилося шляхів підвозу, порушилася вся логістика і люди просто… Ну, які люди – ті створіння, які там були, зрозуміли, що їм перекрили кисень. Вони "героїчно" відступили", – зазначив Олександр.

Він додав, що на початку боїв у цих околицях перебувало багато російських військових – точно кілька рот, із десятками танків і бронемашин. Відповідно, втратили окупанти теж багато особового складу й техніки. "Вцілілу ми забираємо. Хоча вони, кидаючи машини, просто мінували їх – залишали протипіхотні й протитанкові міни", – підкреслив боєць 93-ї бригади.

Він констатував, що нині від самого Дібрівного мало що залишилося після російських обстрілів. На кадрах видно зруйновані вщент будинки селян і безліч одиниць знищеної ворожої техніки, що вже встигли порости хащами. Водночас територія перебуває під повним контролем ЗСУ, захисники продовжують відбивати наступи загарбників на Ізюмщині.

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...