Контрнаступ у дії: ЗСУ влаштували "геноцид" російської артилерії, - Forbes

Українські сили продовжують методичне просування на декількох напрямках фронту. Російські війська намагаються контратакувати, але зазнають втрат у живій силі та у техніці. Про це пише Forbes, передають Патріоти України.

Попри складність контрнаступу, українці переважають принаймні в одному з епізодів ширшого задуму — у контрбатарейній боротьбі. Українські війська систематично ведуть полювання на російську артилерію. У виданні стверджують, що на кожну знищену артустановку ЗСУ припадає три російських. Від 4 червня ЗСУ знищили 91 артустановку, зазначають журналісти.

"Цього вдається досягти завдяки західній артилерії та високоточних боєприпасів для них, якісній розвідці з українських БПЛА та, ймовірно, засобів НАТО. Або це перевага самих артилеристів у навчанні над російськими військами", - пише видання.

Аналітик Королівського інституту обʼєднаних служб у Лондоні Джек Вотлінг каже, що триває напружена контрбатарейна дуель.

"Україна перемагає РФ у контрбатарейній боротьбі попри те, що у ЗС РФ змінили тактику вогневої підтримки. Вони стали частіше змінювати позиції, а також вести вогонь з декількох позицій. Також ворог став більше покладатись на високоточні боєприпаси", - зазначив він.

Першими про дозвіл бити західною зброєю по Росії дізнаються самі росіяни, - прессекретар Зеленського

субота, 28 вересень 2024, 20:53

Візит президента України Володимира Зеленського у США можна вважати успішним. Про це заявив прессекретар Зеленського Сергій Нікіфоров в ефірі національного телемарафону 28 вересня, його транслював телеканал "Рада", передають Патріоти України. "Вдалося ...

Енергоатом підтвердив затримання свого менеджера на хабарі, але зробив несподіване уточнення

субота, 28 вересень 2024, 20:08

Компанія Енергоатом підтвердила, що одного з її співробітників затримали на хабарі, однак заявила, що він отримав його за «сприяння у вирішенні питання» в іншій компанії, передають Патріоти України. «Завдяки злагодженій роботі правоохоронців та активно...