Контрнаступ від Харкова: ЗСУ в найближчі тижні можуть вийти до російського кордону, - ISW

ЗСУ можуть просунутися на північний схід від Харкова, і, ймовірно, в найближчі тижні вийдуть до кордону з Росією. У новому звіті станом на ранок, 7 травня, йдеться, що українські сили продовжують відбивати наступ РФ на Барвінкове (південний захід від Ізюма), а росіяни, схоже, відмовилися від спроб просуватися прямо на південний схід у бік Слов'янська, передають Патріоти України.

Аналітики також пишуть, що ЗСУ, ймовірно, відбили подальші російські атаки безпосередньо на захід від Ізюма в селах заводи і Велика Комишуваха.

Український контрнаступ, ймовірно, спрямований на витіснення російських військ із зони артилерійського ураження Харкова і виходом на кордон з Росією – до Бєлгородської області. ЗСУ змушують російські підрозділи, призначені для розгортання в інших місцях, передислокуватися на Харківський напрямок, щоб зупинити українські атаки.

"Враховуючи нинішні темпи просування українських сил, росіяни можуть бути не в змозі запобігти виходу ЗСУ на кордон з Росією, навіть з додатковим підкріпленням... Український контрнаступ демонструє багатообіцяючі можливості і може створити умови для подальших наступальних операцій на північному сході Харківщини", - йдеться у звіті.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...