Контрнаступ все ближче: Перші "невидимі" британські ЗРК Stormer зайняли позиції на визначених ділянках

"Соколам Путіна" доведеться туго, коли наважаться атакувати наші війська у зоні досяжності цих протиповітряних систем.

Перші шість зенітних ракетних комплексів Stormer HVM прибули на фронт в Україну. Більше того, готові до конкретних бойових завдань. Про це у Facebook повідомило Оперативне командування "Південь" Збройних Сил України, передають Патріоти України.

"Британські "невидимі" ЗРК Stormer HVM "бачать" ворожих штурмовиків на відстані до 18 км. Чому саме "невидимі" – все через їхню особливість наводити ракети на ціль у напівавтоматичному режимі", – зазначається в повідомленні.

"Це робить британський ЗРК в прямому сенсі того слова "невидимим" для бортових датчиків радіолокаційного опромінення, які стоять на ворожих вертольотах та літаках", – пояснюють в ОК "Південь".

Варто також нагадати, що без такого роду сучасних протиповітряних систем ЗСУ буде вкрай важко проводити широкомасштабні контрнаступ вільні операції.

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...

Там справжнє "пекло": У ЗСУ розповіли, на якому напрямку Росія зазнає найбільших втрат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:59

У середньому 85% втрат армії РФ припадає на Східний напрямок. Там противник втрачає як живу силу, так і легкоброньовану техніку. Про це LIGA.net повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, передають Патріоти України. За словами Волошина, важливу рол...