Контрнаступ ЗСУ на Херсонщині може тривати декілька місяців, - військовий експерт

Автор наукових видань, присвячених оборонно-промисловому комплексу України, Сергій Згурець розповів про операцію ЗСУ на півдні України. Військовий експерт написав про це у своїй колонці на сайті "Еспрессо", передають Патріоти України.

"Сьогодні в результаті контрнаступальних дій ЗСУ взяли під повний вогневий контроль всі логістичні шляхи окупантів на Херсонщині. Відбуваються позиційні бої, ворог деморалізований, проте намагається чинити опір. За повідомленнями Генштабу, втрати ворога із десятків за добу змінились на сотні. Тому зараз вже можна стверджувати, що удари сучасних далекобійних РСЗВ поєднуються з діями ЗСУ. Якщо ми візьмемо всю лінію фронту від Правдино, Снігурівки, Сухого Ставка та Високопілля, то протяжність становитиме понад 100 км. Операція ЗСУ ведеться на кількох напрямках одночасно і передбачає прорив декількох ліній оборони противника", - пише Згурець.

Експерт зауважив, що контрнаступ триватиме від декількох тижнів до місяців. "Існує припущення, що пріоритетним напрямком наступу ЗСУ на правому березі Дніпра можуть стати логістичні сполучення окупантів. Зокрема, двох доріг, які ведуть на Херсон та Нову Каховку. Однак є розуміння того, що ворог має певні можливості для того, щоб чинити опір. Як приклад, можна очікувати контрнаступальних дій від росіян з масовим використанням артилерії. Варто зазначити, що наступальна операція ЗСУ може тривати від декількох тижнів до місяців. За цей період можливі різні сценарії розвитку подій на фронті", - додав аналітик.

Джерело: Еспресо.ТV

Спецслужби Польщі виявили пристрої, які, ймовірно, призначені для прослуховування засідання уряду

вівторок, 7 травень 2024, 11:59

У Катовіце, де 7 травня мало відбутися засідання Ради міністрів Польщі, спецслужби знайшли і демонтували пристрої для підслуховування. Про це інформує Reuters, передають Патріоти України. Як зазначається, у вівторок, 7 травня, Рада міністрів Польщі зби...

"Неслась інформаційна хвиля": У ГУР сказали, чи існує загроза Україні з боку Придністров'я

вівторок, 7 травень 2024, 11:28

Для України наразі немає загрози з території невизнаного Придністров’я. Принаймні серйозної, якщо подивитись об'єктивно. Таку думку висловив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону. Водноч...