Контрнаступ ЗСУ на Херсонщині почався: Розвідка Британії оцінила перспективи успіху

Успіх Збройних сил України у звільненні територій на Херсонщині залежатиме від здатності проведення тривалих наступальних операцій і від того, наскільки згуртованими будуть російські війська, створені з різних військових формувань. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки у Twitter, передають Патріоти України.

"З самого початку дня 29 серпня, декілька бригад Збройних сил України збільшили потужність артилерійських обстрілів у секторах лінії фронту на півдні України. Українські дальні точні удари продовжують зривати російські поповнення запасів. Наразі неможливо підтвердити маштаби українських просувань", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що з початку серпня Росія доклала значних зусиль для посилення своїх окупаційних військ на західному березі річки Дніпро біля Херсона.

"49-та загальновійськова армія Південного військового округу РФ досить імовірно була доповнена складовими частинами 35-ї загальновійськової армії Східного військового округу. Більшість підрозділів біля Херсону є ймовірно недоукомлектованими і залежать від ненадійних каналів постачання завдяки поромним і понтонним мостам через Дніпро", - заявляють у розвідці.

Водночас, інтеграція цих двох армій передбачає значну реорганізацію російських сил в Україні. За даними розвідки, існує реальна можливість, що Росія перейшла до упорядкування кількох напівнезалежних оперативних командувань, які показали низьку ефективність на початку вторгнення.

"Якщо Україна доб'ється успіху у проведенні тривалих наступальних операцій, єдність цієї неперевіреної структури, ймовірно, стане ключовим фактором стійкості російської оборони на півдні", - наголошується у повідомленні.

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...