Контрнаступ ЗСУ розпочався: Західні ЗМІ назвали варіанти розвитку подій та напрямки удару

Контрнаступ ЗСУ вже явно почався. Українські сили атакують окупантів з інтенсивністю, якої не було вже місяцями. Про це пише The Economist, передають Патріоти України.

Очевидно, що операція триватиме значну частину літа. Однак уже наступні кілька тижнів покажуть, куди і як усе рухається, і багато чого визначать у майбутньому України, Європи та світу.

"Якщо виявиться так, що оборона росіян занадто міцна, українці розподілили сили недостатньо щільно й не змогли досягти значного прориву ― це підніме бойовий дух росіян і репутацію Путіна навіть після безталанної операції з захоплення Бахмуту. Інший варіант ― після прориву першого ряду своєї оборони росіяни почнуть тікати подібно до того, як вони тікали на Харківщині минулої осені, і їхній фронт посиплеться, що, зрештою, спричинить серйозні проблеми всередині Росії", - зазначає видання.

Це реалістично, але, швидше за все, результат буде середнім, вважають автори The Economist. Українці просунуться вперед, і в цьому русі важливими будуть два напрямки. Перший ― на Донбасі, де ЗСУ можуть, зокрема, відбити частину території, яку росіяни контролювали від 2014 року.

Другий напрям ― відвоювання чи бодай взяття під вогневий контроль значної частини території Криму. "Після підриву Каховської ГЕС півострів і так потерпатиме від браку прісної води, а загроза з боку ЗСУ зробить Путіна значно поступливішим у майбутніх переговорах", - вважають журналісти.

"Давайте спочатку побачимо...": У Байдена різко змінили позицію щодо ідеї спікера Джонсона про допомогу Україні та Ізраїлю

вівторок, 16 квітень 2024, 22:27

Адміністрація президента США хоче спершу побачити законопроєкти Джонсона, перш ніж робити остаточні висновки. Білий дім різко змінив позицію стосовно ідеї спікера Палати представників США Майка Джонсон щодо пакета з чотирьох окремих законопроєктів про ...

"Повільно варити Україну до смерті": Представник американських демократів розніс альтернативний закон Джонсона

вівторок, 16 квітень 2024, 22:02

Конгресу США знадобиться щонайменше два місяці, щоб провести через усі формальні процедури альтернативний законопроект про військову допомогу Україні, який пропонує спікер Палати представників Майк Джонсон. Про це заявив високопоставлений представник Д...