Контрнаступ ЗСУ викликає паніку в Кремлі: Аналітики ISW розкрили подробиці

Контрнаступ українських захисників викликає паніку у впливових осіб з Кремля та підриває і без того низький моральний дух російських військових зі складу так званих елітних підрозділів. До такого висновку дійшли аналітики Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України.

Зазначається, що про це, зокрема, свідчить термінове обговорення необхідності негайної анексії Росією Луганської та Донецької областей, яке відбулося 19 вересня серед російських ставлеників.

>"Законодавчі органи" ставлеників Росії в окупованій Україні так званих Донецької та Луганської народних республік ("ДНР" і "ЛНР") закликали своє керівництво "негайно" провести "референдум" про визнання "Л/ДНР" суб'єктами Росії. Такий підхід непослідовний. Російські війська не контролюють всю Донецьку і Луганську області. Таким чином, приєднання територій, на які претендують "Л/ДНР", призведе до того, що Росія анексує області, які, за визначенням Кремля, будуть частково перебувати під законною українською владою і впливом ЗСУ", – йдеться у повідомленні ISW.

Також зазначається, що після анексії нових територій Кремль може розраховувати на вербування додаткових сил як з Росії, так і з нещодавно анексованої української території.

"Військові РФ відчайдушно намагаються мобілізувати додаткові сили з усіх потенційних джерел, щоб посилити свої "сильно деградовані і деморалізовані підрозділи", але виявляються не в змозі створити значну бойову міць. Останні українські успіхи в контрнаступі ще більше знижують і без того низький моральний дух серед російських підрозділів, які до 24 лютого вважалися елітними", – зазначили в ISW.

Хочуть викликати паніку: Росіяни розганяють у ТikТok фейк про нібито підготовку наступу на Харків та Суми

середа, 24 квітень 2024, 14:56

Російські пропагандисти розганяють черговий фейк у соціальних мережах. Росіяни намагаються налякати українців нібито підготовкою до наступу на Харків та Суми, передають Патріоти України з посиланням на Центр протидії дезінформації у Telegram. Пропаганд...

Є особливий інтерес: Чеченська Республіка посилює співпрацю з Іраном, - ISW

середа, 24 квітень 2024, 14:52

Чеченська Республіка намагається поглибити зв'язки з Іраном на тлі інтенсифікації двосторонньої співпраці між Росією та Іраном у сфері безпеки. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України. Депутат Де...