Контролював та організовував роботу так званого "старостинського округу": На Харківщині судитимуть чергового колаборанта (фото)

30 листопада слідчі оголосили підозру у колабораційній діяльності мешканцю Ізюмського району. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції в Харківській області, передають Патріоти України.

Як установило слідство, 43-річний мешканець Ізюмського району почав співпрацювати з російськими окупантами наприкінці травня. Загарбники запропонували йому стати "помощником начальника Боровского ТУ ВГА Изюмского района Харьковской области". Чоловік добровільно погодився. Цей "орган" діяв на тимчасово окупованій території села Підлиман.

За інформацією Харківської обласної прокуратури, "обов'язки" чоловіка поширювалися на села Підлиман та Нижню Журавку. "Він організовував життєдіяльність населених пунктів за вказівками окупантів", — розповіли у прокуратурі.

Підозру чоловіку оголосили за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Мешканцю загрожує від 5 до 10 років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...

Хоче влаштувати торг? Шредер заявив, що його дружба з Путіним може допомогти закінчити війну

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:44

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його давні добрі стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним можуть посприяти закінченню війни в Україні. Слова Шредера у четвер, 28 березня, наводить Deutsche Welle, передають Патріоти Укра...