Контрольний вистріл для Бацьки: ЄС ввів санкції проти Лукашенка

Рада Європейського союзу затвердила додатковий санкційний список за фальсифікацію виборів у Білорусі. Зокрема вони зачепили і незаконно обраного президента Олександра Лукашенка. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України.

За даними агентства, ЄС вніс в чорний список Лукашенка і ще 14 білоруських чиновників. Санкції передбачають заморожування активів і заборону на поїздки.

Як відомо, легітимність Лукашенко як президента Білорусі в Євросоюзі не визнають. 12 жовтня рішення про персональні санкції проти нього затвердила Рада ЄС на рівні глав МЗС.

"Сьогодні міністри підтвердили, що пан Лукашенко не має жодної демократичної легітимності і політично дали своє "зелене світло", щоб почати підготовку наступного пакету санкцій, який міститиме самого Лукашенка", – заявив тоді офіційний представник глави дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

У ворога проблеми з авіатерором українських територій з Криму: Через масований ракетний удар вибухнув головний артилерійський склад аеродрому "Бельбек", - "Атеш"

четвер, 16 травень 2024, 2:35

За найбільш сміливими заявами експертів провідний аеродром російський військової авіації в Криму був практично знищений. У тимчасово окупованому Криму пошкоджено головний артилерійський склад військового аеродрому "Бельбек". Про це ввечері 15 травня п...

Оборона Вовчанська: Прикордонники показали, як знищили два російських танки, котрими загарбники атакували найближче до держкордону місто Харківщини (відео)

четвер, 16 травень 2024, 1:45

Прикордонники-аеророзвідники знищили два російських танки, з яких окупанти обстрілювали околиці міста Вовчанськ на Харківщині. . Пілоти розвідувальних БпЛА переслідували ворожу техніку до місця стоянки і за першої ж нагоди нанесли вогневе ураження.