Контррозвідка СБУ обшукує монастирі та храми Московського патріархату на Рівненщині

Правоохоронці проводять контррозвідувальні заходи на території релігійних будівель УПЦ у Рівненській області. Про це повідомило регіональне управління СБУ вранці у вівторок, 22 листопада.

Вказано, що це Корецький Свято-Троїцький монастир (місто Корець), жіночий монастир на честь Волинської ікони Божої Матері (с. Сірники Зарічненського району) та приміщення Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ.

Заходи відбуваються спільно з Нацполіцією та Нацгвардією в рамках системної роботи СБУ щодо протидії підривній діяльності спецслужб РФ в Україні.

У спецслужбі зазначили, що в умовах збройної агресії Росії зростає ризик скоєння терактів, диверсій, захоплення заручників, особливо у місцях великого скупчення громадян.

Тому зазначені заходи проводяться для:

  • недопущення використання релігійних громад як осередку "русского мира";
  • перевірки даних про використання приміщень монастирів для приховування диверсійно-розвідувальних груп, іноземних громадян, зберігання зброї тощо;
  • забезпечення безпеки населення від провокацій та терористичних актів.

За безпосередньою участю представників церкви правоохоронці:

  • здійснюють огляд території та приміщень з метою виявлення заборонених до обігу предметів;
  • здійснюють перевірку осіб щодо їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...