Контррозвідка СБУ за півроку викрила три агентурні мережі держави-агресора і затримала 18 агентів російських спецслужб

Протягом першого півріччя 2021 року контррозвідка Служби безпеки України викрила nhb агентурні мережі на території Донецької, Луганської, Миколаївської та Одеської областей і затримала 18 агентів російських спецслужб, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресцентр СБУ.

Одна з таких мереж виконувала завдання "МДБ ЛНР" у районі проведення операції Об'єднаних сил. Агенти за гроші не тільки збирали і передавали своїм кураторам розвідувальну інформацію про розташування і передислокацію підрозділів ЗСУ, а й готували теракт - отруєння військовослужбовців у Луганській області хімічною речовиною.

Всього за матеріалами контррозвідки було відкрито 167 кримінальних проваджень за ознаками державної зради, шпигунства і створення терористичних організацій. За цей період набули чинності 59 вироків суду.

Також контррозвідники СБУ вилучили з незаконного обігу комплектуючі до авіатехніки, бронетехніки і зенітно-ракетних комплексів загальною вартістю понад 1 млрд грн. Ці товари були передані Міністерству оборони.


Військова контррозвідка СБУ викрила 21 агента іноземних спецслужб в Україні та 14 учасників незаконних збройних угруповань.

У цілому вона запобігла завданню економічних збитків державі на понад 3,8 млрд грн. Зокрема, заблокувала протиправну схему придбання для потреб Збройних Сил України застарілого озброєння за завищеними цінами, розтрату 400 млн грн бюджетних коштів при замовленні дослідно-конструкторських робіт.



Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...