Контррозвідка СБУ завітала з обшуками до "медведчуковського" жіночого монастиря на Закарпатті

СБУ у монастирі

СБУ продовжує проводить безпекові заходи на територіях, які належать УПЦ Московського патріархату.

Цього разу представники спецслужби завітали до одного з монастирів Мукачівської єпархії на Закарпатті.

Там за безпосередньої участі представників церкви правоохоронці проводять огляд території та приміщень монастиря для виявлення заборонених до обігу предметів; здійснюють перевірку осіб на території монастиря щодо їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України.

Зазначається, що усі дії відбуваються в межах чинного законодавства та проводяться для перевірки даних про наміри використання єпархії як осередку «русского мира»; недопущення використання приміщень УПЦ для переховування громадян країни-агресора, зберігання заборонених предметів; убезпечення населення від провокацій і терористичних актів..

ЗМІ стверджують, що йдеться про Кирило-Мефодіївський жіночий монастир, церковники якого дружать з Оксаною Марченко та Віктором Медведчуком. До речі, після обміну кума путіна на полонених українських бійців подружжя було помічене у тимчасово окупованому Криму.

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...