Контрудар проти гібридних загроз: Німеччина і Литва стягнули війська до кордонів Білорусі

Литва і Німеччина в п'ятницю, 16 липня, почали військові навчання неподалік від кордонів республіки Білорусь. Маневри спрямовані на вивчення сценаріїв щодо відбиття гібридних загроз та проведення операцій для підготовки колективного захисту. Військові навчання триватимуть до 29 липня. Це перші військові маневри, в яких ФРН бере участь на території держави-союзника Північноатлантичного альянсу з ініціативи Берліна, передають Патріоти України.

Як повідомляє пресслужба Збройних сил Литви, військові навчання триватимуть з 16 по 29 липня. Вперше в маневрах візьме участь 10-й штаб бронетанкової дивізії бундесверу.

"Сценарій навчань покликаний навчити відображати гібридні загрози і проводити високоінтенсивні операції колективного захисту", - зазначено в повідомленні.

Також відомо, що штаб Збройних сил Німеччини вперше проводить навчання на території союзника НАТО за своєю ініціативою. Зазначається, що під час військових навчань німецька дивізія відпрацьовуватиме механізми планування і командування об'єднаними операціями союзних сил. У заходах візьмуть участь 12-я танкова бригада ФРН, 37-я бригада бронепехоти, 23-я бригада гірських піхотинців, а також бригада мотопіхоти Литви Залізний вовк. Підкреслюється, що навчання повинні були бути проведені взимку, проте через епідемію COVID-19 їх перенесли.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...