Концентрація отрути у ґрунтових водах поблизу перевищена у 150 тис. разів: Як виглядає хімічний завод у окупованій Горлівці (фото)

На окупованій Донеччині у колишній хімзавод у Горлівці став потенційною "хімічною бомбою", яка вже отруює грунтові води і містить на незакритій території безліч небезпечних речовин. Загроза хімічної катастрофи пов'язана з небезпечними хімічними речовинами, що зберігаються на території заводу, який не працює, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Донбасский кейс".

На сьогодні ця територія не огороджена, ніким не охороняється. Мешканці тягнуть залишки заводу на будматеріали. "І це незважаючи на те, що на території хімзаводу досі зберігається мононітрохлорбензол. 450 тонн отруйної речовини досі залишаються у ґрунті. Також там зберігається 30 тис. тонн сировини для виробництва тротилу, півтори тонни кислот, а також могильник із зараженим отрутою ґрунтом – після аварії, що сталася у 1989 році", - йдеться у повідомленні.

Небезпечні речовини проникають у ґрунтові води, а звідти у колодязі місцевих жителів та водойми. Вже зараз концентрація отрутохімікатів у ґрунтових водах перевищена у 150 тисяч разів.

Довідка: до початку 2000-х продукція Горлівського хімзаводу широко використовувалася у вугільній, гірничодобувній та військовій промисловості. Підприємство виробляло 25 найменувань товарів: вибухові речовини, миючі засоби, смоли, кислоти, товари побутової хімії. 20 років тому Горлівський хімзавод викупив бізнесмен із Росії, щоб у такий спосіб знищити конкурента своїх підприємств. У результаті завод зупинив роботу і був порізаний на брухт новим власником.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...