"Концентрацією військ на Донбасі Росія відволікає увагу світу від інших своїх дій", - військовий експерт

Інформацією про стягнення своїх військ до кордону України Росія намагається відвернути увагу світу від подій на інших напрямах. Напередодні у Міноборони підтвердили скупчення 90 тисяч російських військових на кордоні. Нарощування російської військової присутності на кордонах України відбувається з 2014 року, повідомляють Патріоти України з посиланням на керівника військових програм Центру глобалістики "Стратегія ХХI" Павла Лакійчука в ефірі телеканалу "Дом".

Він зазначив, що активізація російських сил на донбаському напрямку може свідчити про прагнення Кремля відвернути увагу від подій на південному напрямку. "Зараз інформація щодо угруповання на північному заході та активізація дій Росії на донбаському напрямку, на мій погляд, мають на меті відвернути увагу і України, і Північноатлантичного альянсу від південних напрямків, де внаслідок активних провокацій Росії нарешті НАТО почало вживати певних заходів зі стримування агресії", — заявив Лакійчук.

На його думку, інформація про збільшення російських сил на кордоні могла з’явитися через те, що після навчань "Захід-2021" частину російських сил, залучених до цих навчань, було переміщено не до пунктів постійної дислокації у Підмосков'ї.

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...