"Контури стануть більш ясними": Ексвисокопосадовець НАТО розповів, коли в України і РФ може бути момент для переговорів

Росія і Україна виснажені триваючою війною, яка може створити потенційне вікно для переговорів пізніше цього року. Як пише The Hill, таку думку висловив колишній Верховний головнокомандувач Об'єднаними збройними силами НАТО в Європі Джеймс Ставрідіс, передають Патріоти України.

"Ближче до кінця цього року, ймовірно, після виборів в США, у нас буде момент для потенційних переговорів", - сказав він. За словами Ставрідіса, незважаючи на те, що обидві країни стикаються з проблемами, швидше за все, вони все одно відкладуть будь-яку потенційну угоду.

При цьому військовий висловив думку, що війна між Україною і РФ закінчиться "як Корейська війна, а це означає, що, ймовірно, росіяни контролюватимуть деяку частину України, Крим, сухопутний міст до Росії". "З іншого боку Україна вступає в НАТО. Думаю, що в цьому році контури цієї домовленості, можливо, стануть більш ясними", - припустив військовий.

Видання нагадало, що минулого місяця Ставрідіс закликав до збільшення допомоги Україні. "Це дуже небезпечна ситуація, і справжні дії тут фактично не в Києві. Справжні дії відбуваються у Вашингтоні. Ми повинні надати військову підтримку Україні. Їхня справа справедлива", - заявив тоді Ставрідіс.

Можливі переговори РФ і України

14 січня глава МЗС Швейцарії Ігнаціо Кассіс зробив публічну заяву про те, що Росія повинна брати участь у переговорах про припинення війни в Україні, адже формула миру Києва є лише "фундаментом". Також Кассіс заявив про необхідність залучення Китаю до переговорів про мир в Україні.

А 15 січня радник глави офісу президента Михайло Подоляк заявив, що компроміс у відносинах з РФ Неможливий без перемоги на полі бою, бо такий менталітет більшості росіян.

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак, - Business Insider

понеділок, 20 травень 2024, 13:50

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак. Ця модель була наочно продемонстрована під час іранської атаки на Ізраїль у квітні. Про це пише видання Business Insider. Колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен зокрема висловив п...

Україна зробила Крим непридатним для російських військ: Годжес оцінив удари по півострову

понеділок, 20 травень 2024, 13:30

Сили Оборони України своїми ударами по військових об’єктах росіян в окупованому Криму роблять цю територію "непридатною" для ворога.Про це заявив колишній командувач військ США в Європі, генерал-лейтенант у відставці і військовий експерт Бен Годжес на ...